divendres, 14 de setembre del 2012

Cerques optimitzades a Google

Tothom sap que per a cercar una paraula a Google només s'ha d'escriure dintre de la caixa de cerca. Normalment utilitzem una sèrie de paraules que es refereixen al que volem cercar, resant perquè el que busquem sigui a la primera o a la segona pàgina. Però Google disposa una sèrie de trucs que ens ajuda en aquesta tasca.



Cerca avançada
Podem definir les paraules o la frase exacta que busquem, també quines no han d'aparèixer en aquesta cerca, l'idioma de les pàgines, tipus d'arxiu, etc.

Les cometes
Si posem entre cometes una sèrie de paraules, en el resultat de cerca apareixeran totes les pàgines en las que figurin les paraules en el mateix ordre. Per exemple, si escrivim "Casa rural a Eivissa", Google ens oferirà una llista d'entrades on figuri "Casa rural a Eivissa", amb aquest ordre.

El signe "+"
Si escrivim casa rural + Eivissa, trobarem pàgines amb casa rural i pàgines amb casa rural Eivissa, encara que les paraules no es trobin seguides les unes de les altres i amb el mateix ordre.

El signe "-"
El signe de resta fa l'efecte contrari al de suma. Si escrivim casa rural - Eivissa, ens apareixeran totes les pàgines amb casa rural que no siguin d'Eivissa.

allinurl: concepte a cercar
Podem cercar noms que es trobin dintre del domini. Si escrivim la cerca allinurl:casa, Google ens oferirà noms de dominis que continguin la paraula casa.

allititle: concepte a cercar
Funciona de la mateixa manera que allinurl, però en aquest cas ens oferirà una llista de pàgines de les quals, la paraula a cercar es troba dintre del títol de pàgina.

site:web paraula a cercar
Concentrarem una cerca dintre d'una web concreta. Per exemple, site:www.apple.com ipad, ens buscarà totes les entrades d'ipad, dintre de la web d'Apple.

filetype: tipus de document
S'utilitza per a cercar un tipus determinat de document. Si escrivim filetype:pdf Eivissa, aconseguirem una llista de d'arxius en pdf amb la paraula Eivissa dintre del nom.

El signe "*"
És un comodí. Si escrivim casa * Eivissa, Google ens proporciona la llista de pàgines on apareixen aquestes dues paraules amb una altre enmig, casa a Eivissa, casa rural Eivissa, casa d'Eivissa, casa en venda Eivissa, etc.

Alertes en Google
Per a finalitzar, m'agradaria comentar el tema de les alertes de Google. Amb aquesta eina podem saber quantes vegades s'ha cercat una paraula. Fer-la servir és molt senzill. Busquem alertas Google, inserim el terme de cerca i el correu electrònic on volem rebre les alertes. Una vegada activat, rebrem una alerta de Google per cada vegada que s'indexi el nostre terme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada